UtterAccess.com
X   Site Message
(Message will auto close in 2 seconds)

Welcome to UtterAccess! Please ( Login   or   Register )

Custom Search
 
   Reply to this topicStart new topic
> Blank Form, Access 2016    
 
   
MrSiezen
post Dec 5 2017, 08:57 AM
Post#1



Posts: 2,380
Joined: 15-February 05
From: Den Bosch - Netherlands


Hi all!

I have an unbound form with several bound sub forms.

I've been editing that form, but now I have ticked something out of place, but I can't figure out what.
Problem now:
If I open the form, it is completely empty, all command buttons, sub forms, images, all is no longer visible.
Also in preview mode, I don't see anything, only in design view.
In preview mode I can tab through the controls (I see their details).

Forms not bound, not in data entry mode, no filter on load...
There is nothing in the main form's OnOpen that can cause this, and the subform events are not triggered.

The fact that I don't see anything in preview mode really confuses me. How can this be possible???
This post has been edited by MrSiezen: Dec 5 2017, 08:59 AM

--------------------
UA Rulez!
Go to the top of the page
 
GroverParkGeorge
post Dec 5 2017, 09:03 AM
Post#2


UA Admin
Posts: 31,241
Joined: 20-June 02
From: Newcastle, WA


This might reflect a recordset that returns no records combined with a data entry property that doesn't allow for entering new records, i.e. where Allow Additions is set to no.

Attached File  allowadditions.png ( 11.92K )Number of downloads: 0


At any rate, start there.

--------------------
Go to the top of the page
 
MrSiezen
post Dec 5 2017, 09:06 AM
Post#3



Posts: 2,380
Joined: 15-February 05
From: Den Bosch - Netherlands


Hi George,

The main form is unbound, so no recordsource.
Data entry mode is off...



--------------------
UA Rulez!
Go to the top of the page
 
MrSiezen
post Dec 5 2017, 09:07 AM
Post#4



Posts: 2,380
Joined: 15-February 05
From: Den Bosch - Netherlands


Argh... I somehow set the form's detail section visible = false...


--------------------
UA Rulez!
Go to the top of the page
 
GroverParkGeorge
post Dec 5 2017, 09:08 AM
Post#5


UA Admin
Posts: 31,241
Joined: 20-June 02
From: Newcastle, WA


Have you determined that all of the controls still have the Visible property set to "Yes"?

--------------------
Go to the top of the page
 
GroverParkGeorge
post Dec 5 2017, 09:08 AM
Post#6


UA Admin
Posts: 31,241
Joined: 20-June 02
From: Newcastle, WA


Congratulations on solving the mystery.

Continued success with your project.

--------------------
Go to the top of the page
 
MrSiezen
post Dec 5 2017, 09:10 AM
Post#7



Posts: 2,380
Joined: 15-February 05
From: Den Bosch - Netherlands


Thanks, but first some coffee.... coffee1.gif

--------------------
UA Rulez!
Go to the top of the page
 


Custom Search
RSSSearch   Top   Lo-Fi    17th December 2017 - 10:50 AM